Amintiri din Copilarie Ep. 3 – Calculatoare & Sisteme de Jocuri

Va mai aduceti aminte de tehnologia trecutului care ne creea de pe atunci o oarecare dependenta si ne mai fura din timpul liber? Nu erau prea multe lucruri care ne tineau inchisi in case sau mai bine spus care ne ajutau sa trecem mai usor peste timpul petrecut in casa. Grav era cand aveam interzis de la parinti la aceste tehnologii si pe langa asta ne mai interziceau sa iesim afara. Aparatura care ne satisfacea atunci era televizorul, pic-up-ul, magnetofonul sau casetofonul si uneori calculatorul. Despre ultimul vreau sa vorbesc aici.

Calculatorul de pe atunci nu era un Tower cu un monitor cum multi dintre noi au astazi. Era vorba de o tastatura mai lata si mai groasa care o conectai la televizor. Cu ajutorul unui casetofon pe care la randul lui il conectai cu calculatorul, incarcai jocurile de pe banda magnetica. Casetofonu scotea apoi niste sunete ciudate pentru ca pe banda magnetica a casetei nu se afla muzica ci niste sunete mai ciudate asemanatoare unui modem de internet. Cu noroc, dupa vreo 4-5 minute jocul era incarcat.

Jocurile preferate pe calculatoarele Cip / Basic / HC90 erau pe atunci: Dizzy, Match Day, Saboteur, Turtles Ninja, Video Pool, Chuckie Egg, Renegade, Heros Quest, Santinel, Lemmings, Heros, Tetris, Sidearms, Starquake, Crazy Cars, Serpenti,Target-Renegade, Chronos, Green Beret, Ikari Warrior, Skool Daze, Batty-Arkanoid, Revenge of Doh, Commando, After the War, R-type, Bomberman, Rex, Harrier Attack, Frank Bruno’s Boxing, Buggy Boy, West Bank si multe altele. (Mai multe amanunte legate de aceste jocuri aici intr-un articol separat.)

Dupa perioada asta de timp in care HC-u era de baza, am trecut la calculatoare si la console de joc ceva mai moderne cum ar fi Atari sau Amiga. Atari se poate numi consola de joc iar Amiga era chiar un calculator cu un sistem de operare. Mai tarziu pe la mijlocul anilor ’90, cei care se focusau doar pe jocuri au trecut pe consolele portabile precum Eggs (Rusia), Brick Game (China) iar cei care isi permiteau au trecut pe Game Boy (Japonia). Apoi a urmat seria de console de la Nintendo, SNES si Super Nintendo.

5 gânduri despre &8222;Amintiri din Copilarie Ep. 3 – Calculatoare & Sisteme de Jocuri&8221;

  1. Am si eu o intrebare: unde pot gasi Brick Game 2 in 1? Am avut un jos cand am fost mai mica si atat am tras de el pana nu mai functiona nici un buton. Nu-mi plac acele tetrisuri cu 8 variante sau cu 9999. Stii cum a face rost de unul cu 2 varinate?

    Mutumesc mult pentru ajutor!

  2. Acum tetrisul a ajuns sa coste si 3 lei si se gaseste la brelocuri. Totusi e cel mai tare joc al tuturor timpurilor (parerea mea). Povestea spune ca a fost inventat d eun arhitect rus pentru a fi de ajutor la un proiect al acestuia 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s