Amintiri din Epoca de Aur Ep. 24 – Rechizite Scolare

27 de gânduri despre &8222;Amintiri din Epoca de Aur Ep. 24 – Rechizite Scolare&8221;

 1. Texas Instruments-ul era pentru studenti…
  Creionul mecanic tip Rotring (poate ca e chiar Rotring)…
  Ala era f.f.f. rar la elevi inainte de ’90. Cine avea din ala era Dumnezeu… 🙂
  Penare chinezesti au existat de pe la mijlocul anilor ’70.
  S.a.m.d. 🙂

 2. Era groaznic cand stateam la inceputul lui Septembrie, ore intregi la coada la librarie ca sa cumpar caiete, etichete, hartie albastra de invelit caiete si manuale, lipici, etc. Acel miros tipic din librarii, de hartie, lemn si gume de sters chinezesti, imi intorcea stomacul. Cand ieseam cu plasa plina de acolo mi-era atata de rau ca-mi venea sa vomit. Apoi mai urmau vizita obligatorie la frizer, cumpararea costumului de scoala, camasi albastre, cravate si camasi albe de pionier, pantofi negrii, etc. Si temele de vacanta care erau lasate pe ultimele zile. Ultima saptamana de vacanta de vara era un cosmar.

  1. Era un cosmar pentru elevii puturosi. Si niciodata nu a fost nevoie sa stam ore intregi la coada la librarie. Este o minciuna debitata de acei care nu aveau aplecare spre invatatura.

 3. Ore intregi??? N-amstat niciodata mai mult de 30 de minute. Da-ntr-adevar, ultima saptamana de vacanta de vara era un cosmar…

 4. Hei v-am descoperit curand. Imi place de voi. Am vrut si eu sa adaug ceva: acum din prisma adultului (atunci fiind copil nu imi pasa) mi se pare amuzant faptul ca gaseai cu greu hartie igenica! Stiu ca trebuia sa ducem la scoala si unul din parinti cunostea pe cineva la o librarie si a facut rost de vreo 10 – 20 bucati. Ne-a ajuns din a I-a pana in a III-a cand a cazut comunismul.

 5. As dori sa aflu marca la stilourile mici cele negre care elevii foloseau la scoala circa 1980. Are ideie cineva daca mai se pot cumpara undeva? Multumesc pentru informatie!

 6. Tata mi-a cumparat in clasa VIII ca am intrat la liceu un ceas Wostok 17 jewels foarte frumos pe care l-am ales eu -cu cadran alb si limbile albastrite- de la magazinul Bucuresti la parter si mi-a facut cadou un stilou Kaveko. Le am si acum pe amandoua. Ca ieri a fost…..

 7. Se pare ca ati facut cu totii scoala inainte de 1989, cand se facea scoala adevarata! Chiar nu ati ramas cu nimic, asa incat sa folositi corect limba Romana? Ma dispera cei care desi din generatii vechi, nu stiu cand se folosesc doi de i.

  1. Celui de deasupra mea: da, eu am facut scoala inainte de 1989 mai precis intre 1969-1981 cand am absolvit liceul. Ce intelegi prin scoala adevarata? Munca patriotica la sortat cartofi in ploaie, ger sau arsita?Faptul ca eram profil de electronica si in tot liceul nu am tinut un tranzistor in mana sau sa lipim un fir la orele de practica? In schimb mancam lacatuserie pe paine si munca necalificata in fabrica. Iar la proiectul de diploma ni s-a cerut o lucrare practica de montaj electronic cu documentatia aferenta. De asta ce zici?

   1. Nici astazi, in cadrul liceelor/sectiilor de informatica, elevii nu demonteaza laptopuri si nici nu pun mana pe surubelnita sau pe clestele de sertizat. Partea cu lacatuseria cred ca acum iti prinde bine in unele situatii iar de la sortat cartofi nu erau scutiti nici elevii nici salariatii.
    Totusi, se facea scoala adevarata, profesorii erau mai motivati dar si exigenti iar elevii erau obligati sa se tina de invatatura pentru ca altfel… stii si tu care era concurenta pe la examenele de admitere.

   2. La licee cu ore de informatica nu se invata / preda cum se serviseaza laptopuri. Scopul acestor ore este pentru studiu si proiecte. Faceti confuzii intre practica si ore de teorie. Oricum ceea ce ati spus se dobandeste prin cursuri de specializare.

   3. @Anonim, sa iti explic desfasurat:
    montecassin a spus: …eram profil de electronica si in tot liceul nu am tinut un tranzistor in mana sau sa lipim un fir…, la care Wizard a raspuns: …Nici astazi, in cadrul liceelor/sectiilor de informatica, elevii nu demonteaza laptopuri si nici nu pun mana pe …

 8. Buna cine ma poate ajuta sa gasesc un sito unde pot sa cumar un penar de epoca chinezesc cu magnet. inca nu l-am gasit. doar oze.va rog frumos.multumesc

  1. Da așa este mirosul cărților
   Acum fiul meu e in grupa 0 si se preda o grămadă de materii gen clasa1 iar in a 1-2 începe dezastru dc nu mai este cum a fost pe timpul nostru dc…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s