Intrebari puse frecvent:

01. Cum pot achizitiona obiectele prezentate aici ?
– Nu vindem si nici nu suntem in posesia obiectelor.

02. Cumparati obiecte de colectie?
– Nu, acest site si aceste imagini reprezinta doar niste amintiri.

03. Unde gasesc obiectele de acest gen prezentate aici ?
– Sugestia noastra este sa cauti pe site-urile de scond hand.

04. Am voie sa salvez pozele prezentate aici pe calculatorul meu ?
– Da, dar mai multe poti afla pe pagina „Termeni si Conditii„.

05. Cum pot trage pozele de pe acest site ?
– Exista optinuea de „Drag&Drop” sau prin optinuea „Maus Drepta pe Poza & Save Image As”

06. Cum navighez intre pagini si cum ajung la articole mai vechi?
– Jos unde pagina sfarsete, gasesti doua sageti. Cu ajutor lor ajungi pe pagini urmatoare si anterioare.

07. Pot sa va trimit si eu materiale vechi ?
– Sigur, contacteaza-ne la adresa de E-mail mentionata pe pagina de „Contact„.

08. Facem schimb de linkuri sau banere ?
– Da, insa cu o singura conditie: Site-ul tau sa aiba legatura cu ce prezentam si noi pe site-ul nostru.

09. De ce nu sunteti prezenti pe retelele de socializare ?
– Consideram ca nu este nevoie.

10. De ce lipsesc pozele cu obiectele X & Y ?
– Obiectele care nu sunt afisate ori nu se mai produc ori nu au putut fi fotografiate/digitalizate de nimeni.

11. Pozele astea va apartin?
– Nu, sunt materiale de pe internet care au fost postate pe alte bloguri, site-uri si forumuri deci le apartin celor care detin drepturile de autor. Dar vrem sa ii atentionam pe cei care au scanat anumite lucruri si dorim sa le spunem ca prin scanarea unor materiale gen reviste, vederi etc. ei nu isi pot insusii drepturile de autor asupra acestor materiale. Scanarea e o simpla reproducere a unui lucru care se afla deja sub protectia drepturilor de autor. Citeste mai multe despre asta pe pagina „Termeni si Conditii„.

12. Folositi site-ul asta in scopuri comerciale ?
– Nu, site-ul este liber de publicitate, si mai mult un proiect privat.

13. Am vazut poza mea pe site-ul asta fara specificare sursei, ce fac?
– Scrie-ne un mail si fa dovada (link/poza originala) ca tu esti autorul autentic al acestui material si noi vom mentiona sursa, sau in caz ca doresti vom sterge poza ta de pe blog.

14. Ce legatura au unele subiecte cu Romania din trecut?
– Acest site e in proportie de 80% legat de subiecte nostalgice, insa scopul pentru care am creat acest site nu a fost explicit acesta. Astfel se explica continutul celalalt de 20 la suta. Mai multe gasesti pe pagina „Despre Noi„.


 
IMPORTANT!
Acest Blog nu doreste sa slaveasca, laude sau sa glorifice in vre-un mod perioada neagra prin care Romania a trecut cand timp de 45 de ani a fost condusa de partidul comunist. Nici nu dorim sa negam abuzurile petrecute pe vremea comunistilor. ACEST BLOG NU DORESTE SA AIBA VRE-O CULOARE POLITICA. Astfel nu dorim nici sa detaliam deci sa prezentam amanuntit abuzurile comise la acel moment de catre conducerea comunista pentru ca nu asta este tema acestui site. Toate lucrurile negative petrecute atunci se stiu si sunt publice si pot fi accesate pe o gramada de site-uri. Prin prezentarea unor amintiri pe care unii le pot considera placute sau neplacute nu dorim nici sa creem vre-o aluzie sau sa insinuam ceva la adresa guvernului actual. Mai pesleau spus daca prezentam anumite fasete de pe vremea comunistilor nu inseamna ca suntem deacord cu abuzurile petrecute la acea vreme. Trebuie sa fie clar ca acest Blog ca si multe alte site-uri prezinta informatii filtrate care arata doar o mica parte din trecut. Blogul aceste prezinta in mare parte un colaj de imagini si amintiri din acea perioada care nu se refera neaparat la regimul politic de atunci. NU! Acest blog nu a fost creat pentru a se rosti vorba „Vezi ce bine era pe vremea comunistilor?!” Nostalgia nu are culoare politica. Nostalgia este un sentiment de melancolie, produs de dorinta de a revedea pe cineva sau ceva drag. Depinde de fiecare in parte si mai mult de asocierile pe care si le-a creat cu timpul ceace considera el a fi un lucru drag si ce un lucru neplacut.



*IMPORTANT! Daca tot de gandesti sa preiei poze de pe acest Blog macar nu fi atat de nesimtit sa-ti adaugi tu pe poza respectiva porecla,numele site-ului tau, stampile sau altfel de watermark-uri. Ai macar atata obraz si nu fi nesimtit. In caz ca noi am preluat poze nementionand sursele atunci contacteaza-ne si o vom face.